Maak werk van leesbevordering

Leesbevordering is het stimuleren van kinderen om te gaan lezen. Het is belangrijk om hier werk van te maken. Want alleen kinderen die lezen leuk vinden zijn gemotiveerd om de leeskilometers maken die nodig zijn om vaardige lezers te worden. Vaardig kunnen omgaan met teksten is niet alleen een voorwaarde voor schoolsucces, maar ook voor het latere maatschappelijk functioneren.

 

Leesmotivatie is een goede voorspeller van leesgedrag en leesprestatie en is een belangrijke factor in de strijd tegen laaggeletterdheid. Door thuis aandacht te besteden aan lezen en leesbevordering kan de leesmotivatie stijgen.

 

Klik op het onderstaande product voor meer informatie.


Leesbevordering in de praktijk

Leesbevordering is meer dan een half uur lezen. Ook thuis kun je je kind stimuleren door eens wat anders te doen met een boek. We geven je graag wat inspiratie met deze werkvormen!

lees het artikel

Leesbevordering in de klas hoe pak je dat aan?

Om leerlingen echt aan het lezen te krijgen is heel wat meer voor nodig dan het dagelijkse vrij-leesmoment in de klas.

lees het artikel

Geef leesbevordering de hoogste prioriteit!

Veel lezen verbreedt de woordenschat en ontwikkelt het leesbegrip en tekstschrijven. Daar hebben leerlingen veel profijt van.

lees het artikel

Leesmotivatie voorspelt leesgedrag en leesprestaties

Leesmotivatie en leesplezier zouden door de positieve relatie met leesgedrag en leesprestaties een belangrijke rol moeten spelen bij de invulling van goed leesonderwijs.

lees het artikel

Scholen enthousiast over de aanpak van Boekies

'Het mooie is dat er heel veel keuze is in de boeken. Daardoor is er altijd voor iedere leerling wel iets wat ze kunnen lezen, waar ze enthousiast door worden', aldus Anke van Dinther van Kindcentrum SBO Petrus Donders uit Gemert.

lees het artikel