Voorkom een achterstand met remediëren

Blijft je kind achter in zijn of haar lees- en/of spellingontwikkeling? Met de remediërende software van Lexima zorg je dat je kind weer aansluiting vindt bij het programma van de klas.

 

Het grootste deel van de kinderen die gerichte remediërende spelling- en leesoefeningen aangeboden krijgen zullen hun achterstand wegwerken. Het is daarbij van belang dat de aanpak goed gestructureerd is en aansluit bij de specifieke problematiek van het kind. De educatieve software van Lexima is adaptief en past zich aan de gebruiker aan. Door het gebruik van remediërende software worden de lees- en spellingproblemen effectief aangepakt en worden onnodige diagnoses dyslexie voorkomen.

 

Klik op een van de onderstaande producten voor meer informatie.


Spelling in de spotlights

In het Nederlands is het spellen veel moeilijker dan het lezen. Desondanks is er maar op weinig scholen bekend hoe het leren van de spelling verloopt en welke ondersteuning leerlingen met spellingproblemen nodig hebben

Lees het artikel

In Letterster werken leerlingen op hun eigen niveau

Letterster is een digitale alles-in-één-oplossing voor scholen om lees- en spellingproblemen aan te pakken. Het ondersteunt leerlingen in de groepen 4 tot en met 8 met lees- en/of spellingachterstanden of dyslexie.

Lees het artikel

Van letterhater naar letterster

Scholen die het online oefenprogramma Letterster inzetten werken gericht en effectief aan het remediëren van lees- en spellingproblemen.

Lees het artikel

BLOON bij Frans en Duits

BLOON wordt in het voortgezet onderwijs gebruikt bij het vreemde talen onderwijs. Het biedt oplossingen voor het aanleren van de juiste uitspraak en schrijfwijze. Vooral bij klankzuivere talen die dicht bij de moedertaal liggen.

Lees het artikel