Demo

Bekijk de demo en ontdek hoe Read&Write werkt. Binnen 10 minuten leer je alles over de belangrijkste functionaliteiten van dit compenserende programma.

Webinar

Wil je meer leren over Read&Write en hoe je ermee kunt bijdragen aan effectief onderwijs? Schrijf je dan nu in voor de webinar. Tijdens de webinar kun je via de live-chat vragen stellen aan onze inhoudsexperts.

De kern van Read&Write

Werken in digitale omgeving

Read&Write is een cloud-toepassing die via de browser op devices is in te zetten en met alle digitale teksten kan werken. Dat maakt de software ideaal voor het werken in een digitale omgeving.

 

Leren van talen

Read&Write biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

Methode-onafhankelijk 

Read&Write biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon.

Read & Write

Compenserende software voor online gebruik 

Read&Write is een compenserend hulpmiddel dat zeer geschikt is voor het online werken op de Chromebook en in Microsoft Edge. De software geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor kinderen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten. Door middel van een eenvoudige werkbalk worden leerlingen ondersteund tijdens het lezen, schrijven en studeren.  

Read&Write is goed in te zetten is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer! 

 

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat kinderen  efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip
  • Maken van een woordenlijst met betekenis en afbeelding door middel van markeerstiften
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie 

Meer weten over Read&Write 

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

Vergelijk compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?

Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’

Andere compenserende programma’s

product image product brand

Compenserende software voor online werken

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online en offline

Bekijk
product image product brand

Compenserende software voor online gebruik

Bekijk