De kern van Dexlex

Spelling in stappen

Dexlex helpt kinderen die de spellingregels nog niet beheersen. In een prikkelarme omgeving oefenen leerlingen met klankherkenning en klankonderscheid dit wordt afgewisseld met spellingregels.

Kinderen leren het woord en de spelling in stappen:

1.  Je hoort het woord, ziet een afbeelding en ziet het woord.

2.  Je hoort het woord, ziet een afbeelding en het woord wordt getoond maar verdwijnt.

3.  Je hoort het woord, ziet een afbeelding, maar ziet het woord niet.

4.  Drie spellingregels op vorige niveau worden gemixt.

5.  Voltooid.

 

Oefenstof op maat

Met een intaketoets worden het niveau van klankverwerking en de kennis van de spellingregels bepaald. Op basis van de resultaten wordt een programma samengesteld dat aansluit bij de specifieke problematiek van de leerling. Het aantal spellingsregels waar de leerlingen mee werken wordt gaandeweg vergroot. De juiste oefeningen worden klaargezet.

Methode-onafhankelijk en vertrouwd

Dexlex is naast elke lesmethode te gebruiken. De spellingregels aangeboden in de volgorde van het SLO. Het biedt leerling auditieve ondersteuning bij het verbeteren van de spellingvaardigheid.

Dexlex sluit aan op effectief onderwijs door gebruik van digitale technologie, directe feedback op gemaakt werk, 1-op-1-begeleiding door onderwijsprofessional en individuele instructie.

 

Dexlex zorgt voor effectief onderwijs doordat de leerling altijd oefent op het juiste spellingniveau.

 

Webinar of demo?

Benieuwd hoe Dexlex werkt en hoe het bijdraagt aan effectief onderwijs? Meld je aan voor de webinar Effectief onderwijs met Dexlex.

 

Op zoek naar verdiepende informatie? Klik hier

Dexlex

Oefen extra met spelling en woordenschat 

Dexlex helpt kinderen die de spellingsregels nog niet beheersen door ze op verschillende manieren en niveaus te trainen. Tijdens het oefenen komt de leerlingen in contact met duizenden unieke woorden.

Dexlex ondersteunt vanaf midden groep 4 tot en met groep 8 leerlingen met een spellingachterstand. Ook in de brugklas kan Dexlex worden ingezet. Het kan worden ingezet op ondersteuningsniveau 2 en als onderdeel van ondersteuningsniveau 3. 

 

  • Leerlingen kunnen binnen Dexlex oefenen met spelling, klankherkenning en klankonderscheid.
  • Leerlingen krijgen auditieve ondersteuning en gesproken uitleg van spellingregels.
  • Programma werkt adaptief en past de oefeningen aan het niveau van de leerling aan.

Dexlex bestellen? Klik hieronder op het product van je keuze.

Meer weten over Dexlex

Uitgebreide rapportage

Leerlingen kunnen met Dexlex niet alleen op school, maar ook thuis oefenen. Ze gaan zelfstandig aan de slag in het programma, waardoor je als onderwijsprofessional wordt ontlast in de begeleiding.

 

Als onderwijsprofessional krijg je een uitgebreid resultatenoverzicht te zien, waarbij je per leerling de voortgang in DLE-score kunt volgen. Daarnaast zie je welke spellingregels de leerling beheerst en lastig vindt.

Op wetenschappelijke basis

Dexlex is ontwikkeld volgens de laatste inzichten in de neurowetenschap met behulp van experts op het gebied van dyslexie.

Leerlingen kunnen binnen Dexlex oefenen op 5 verschillende niveaus met spelling, klankherkenning en klankonderscheid, wat zorgt voor een goede basis. Op basis van de voortgang komt de leerling een niveau verder.