De kern van Alinea Online

Alinea Online bestaat uit 2 onderdelen, te weten: Alinea Cloud en Alinea Web2 Speech.

Alinea Cloud biedt online, dus zonder installeren, uitgebreide ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en studeren.

Alinea Web2Speech is de extensie die websites voorleest voor de Google Chrome browser en Microsoft Edge browser.

 

Werken in digitale omgeving

Alinea Online is een cloud-toepassing die via de browser op devices is in te zetten en met alle digitale teksten kan werken. Dat maakt de software ideaal voor het werken in een digitale omgeving..

 

Leren van talen

Alinea Online biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

Methode-onafhankelijk 

Alinea Online biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon.

 

Webinar of demo?

Benieuwd hoe Alinea Online werkt en hoe het bijdraagt aan effectief onderwijs? Bekijk dan de demo Alinea Online of meld je aan voor de webinar Effectief onderwijs met Alinea Online.

Alinea Online

Compenserende software voor online werken

Alinea Online is het gebruiksvriendelijke compenserende programma met de beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt. De software geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor kinderen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten.

Alinea Online is altijd en overal beschikbaar op devices met een internetverbinding. Het is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer!

 

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat kinderen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie

Vergelijking compenserende software

Benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen onze compenserende software? Lees dan het artikel 'De meerwaarde van compenserende software'. 

Alinea Online bestellen? Klik hieronder op het product van je keuze.

Meer weten over Alinea Online

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip

De meerwaarde van compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?
Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’