​Rekenheld, de opvolger van Garfield's Count Me In

​Rekenheld, de opvolger van Garfield's Count Me In

9/1/2023

Rekenheld is het nieuwe rekenprogramma van Lexima. Leerlingen oefenen in Rekenheld met getalbegrip, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Zo leggen zij een solide basis voor hun rekenvaardigheid. De opdrachten van Rekenheld zijn gebaseerd op het Rekenmuurtje, een model dat uitgaat van een gelaagde opbouw van de rekenvaardigheden.

Het oefenprogramma is methode-onafhankelijk, adaptief en ondersteunt leerlingen in groep 3 tot en met groep 8. Leerlingen gaan in Rekenheld zelfstandig aan de slag met rekenen. Zij kiezen zelf hun opdrachten en kunnen daarbij gebruikmaken van beproefde hulpmiddelen zoals de getallenlijn. Rekenheld combineert de leerroutes ‘stampen’ en ‘oplossen met rekenstrategie’. Het programma heeft een spelelement dat inspeelt op de beleving van de kinderen, waardoor leerlingen gemotiveerd blijven om verder te oefenen.

De begeleidende onderwijsprofessional krijgt een uitgebreid resultatenoverzicht. Per rekencategorie worden snelheid en nauwkeurigheid van de uitgevoerde opdrachten getoond. Hierdoor is het mogelijk om gericht te sturen op leervoortgang en leeropbrengsten.

Klik hier voor meer informatie over Rekenheld

Werken vanuit Lexipoort

Rekenheld werkt vanuit Lexipoort, het online portal waar programma’s van Lexima op draaien. De leerling kan aan de slag, zodra hij of zij een leerlingenaccount heeft voor Rekenheld. Bij een leerling die al werkt met andere programma’s van Lexima kun je Rekenheld eenvoudig koppelen aan zijn of haar account. Bij nieuwe gebruikers is het nodig om een account aan te maken. 

Nog geen account op Lexipoort? Ga naar  Lexipoort en klik op ‘Wachtwoord vergeten of wachtwoord instellen?’. Vul het e-mailadres van het schoolaccount (voor beheerders) in en klik op ‘verzenden’. Je ontvangt direct een e-mail met een link naar de pagina waarop je het wachtwoord kunt aanmaken. Na het invullen van een wachtwoord kun je de slag om begeleiders- en leerlingenaccount aan te maken. 

Wil je meer weten over de beheerdersfunctionaliteiten binnen Lexipoort? Volg dan de Lexipoort module. Je kunt de module ook versneld doorlopen.

Voor de leerling

Leerlingen die met Garfield’s Count Me In, hebben gewerkt kun verder waar ze zijn gebleven. De leerling logt op lexipoort.nl in met zijn of haar account, die de beheerder heeft gekoppeld dan wel aangemaakt.

Daarna klikt de leerling op de tegel van Rekenheld en krijg de volgende opties:

  • Ik heb vroeger Garfield’s Count Me In gespeeld: Gebruik de inloggegevens die voorheen zijn gebruikt bij Garfield’s Count Me In, en klik op ‘Gegevens importeren’. De gegevens worden geladen en de leerling kan in Rekenheld verder gaan op het niveau waar hij is gebleven.
  • Ik ben nieuw bij rekenheld: klik dan op ‘Meteen doorgaan naar het spel’ en start het spel.

Gebruikersbijeenkomst 'Rekenheld' 

Op donderdag 19 januari (15:30 tot 16:30 uur) nemen we de oude gebruikers van Garfield's Count Me In, in een gratis digitale gebruikersbijeenkomst mee door het programma Rekenheld. Ook geven we updates over verdere ontwikkelingen en is er ruimte voor vragen.

Meld je aan voor de gebruikersbijeenkomst