​Bovenschoolse aanpak geeft hoge leeropbrengst

15/11/2022

Steeds meer besturen en samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs werken samen om laaggeletterdheid te bestrijden. Lexima begeleidt nu al meer dan 200 projecten waarin onze educatieve interventies leesproblemen voorkomen en geletterdheid bevorderen.

In meer dan 200 projecten werken meer dan 4.000 Nederlandse scholen intensief samen met Lexima aan een bovenschools onderwijszorgtraject ter voorkoming van leesproblemen en laaggeletterdheid. Ook de inzet van compenserende software voor leerlingen met dyslexie wordt vaak bovenschools georganiseerd. Profiteer net als deze ruim 4.000 scholen van efficiënt samenwerken en van een aanzienlijke besparing in tijd en geld.

De bovenschoolse aanpak van Lexima bestaat uit ondersteuning bij software-implementatie, projectbegeleiding en de inzet van diverse vaardigheids- en verdiepingstrainingen. Samenwerkende scholen realiseren een hoge leeropbrengst en een zorgen dat de inzet voor langere tijd is gewaarborgd.

Bovendien betalen deelnemende scholen een lagere prijs per leerling dan bij een individuele inzet via losse schoollicenties. Bovenschools werken kan al vanaf twee scholen.

8 voordelen van bovenschools samenwerken

  1. Samen sta je sterker
  2. Scherpste prijsstelling
  3. Hogere leeropbrengst
  4. Maximaal ontplooien van het talent van de leerlingen
  5. Tijdsbesparing voor groepsleerkracht
  6. Training in het gebruik van de programma's
  7. Optimale inzet van de hulpprogramma’s met tools voor evaluatie
  8. Ondersteuning bij implementatie en gebruik

Zet de educatieve software van Lexima bovenschools in en geef geletterdheid voorrang.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag een oriënterend gesprek aan via consultancy@lexima.nl of bel 033-434 8000.