De kern van Kurzweil 3000 

Kurzweil 3000

De meest geavanceerde compenserende software

Kurzweil 3000 geeft ondersteuning bij dyslexie en andere lees- en/of spellingproblemen, maar is ook breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor kinderen met TOS, ASS, AD(H)D en een NT2-achtergrond. Zo kan de gebruiker zelfredzaam en op zijn of haar eigen niveau omgaan met teksten. Kurzweil 3000 scoort op kwaliteit, unieke veelzijdigheid en betrouwbaarheid. De software is de beste compenserende software voor online en offline werken. De cloud toepassing maakt het inzetbaar op alle devices met een internetverbinding.  

Kurzweil is goed in te zetten is goed in te zetten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en zelfs geschikt op de werkvloer! 

 

  • Veel ondersteunde functies die zorgen dat kinderen efficiënter werken en zich beter kunnen focussen op tekstbegrip 
  • Slimme woordvoorspeller en woordenboek dat ondersteunt bij werkwoordspelling 
  • Gebruiker kan mindmaps maken om snel ideeën te bundelen en organiseren. 
  • Toename in zelfvertrouwen én motivatie

 

 

Vergelijking compenserende software

Benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen onze compenserende software? Lees dan het artikel 'De meerwaarde van compenserende software'. 

Werken in digitale omgeving en op papier

Kurzweil 3000 kan zowel offline als online worden ingezet. Het programma werkt via de browser met alle digitale teksten.

 

Leren van talen

Kurzweil biedt compenserende schrijf- en leesondersteuning in diverse talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Hierdoor is het programma ook goed te gebruiken bij het leren van talen.

 

Toetsen en examens

Kurzweil 3000 mag zonder internetverbinding gebruikt worden tijdens de eindtoets van het basisonderwijs, tentamens en examens. Lees meer op Eindtoets en dyslexie of Eindexamen en dyslexie.

Methode-onafhankelijk 

Alinea Online biedt online ondersteuning bij begrijpend en technisch lezen en studeren. Daarnaast biedt de software ondersteuning bij het schrijven van teksten. Het gebruiksvriendelijke programma maakt moeilijke lezers en spellers zelfredzaam zodat ze op hun eigen niveau kunnen omgaan met teksten.

 

Digitale schoolboeken

Digitale schoolboeken zijn verkrijgbaar via STI (Stichting Toegankelijke informatie) of Dedicon.

 

Webinar of demo?

Benieuwd hoe Kurzweil 3000 werkt en hoe het bijdraagt aan effectief onderwijs? Bekijk dan de demo Kurzweil 3000 of meld je aan voor de webinar Effectief onderwijs met Kurzweil 3000.

Kurzweil 3000 bestellen? Klik hieronder op het product van je keuze.

You can use this widget to input text into the page.

Meer dan voorlezen alleen

De gebruiksvriendelijke werkomgeving biedt toegang tot heel wat handige functies. Compenserende software doet namelijk veel meer dan voorlezen alleen.

 

Lezen

De zin en het woord die worden voorgelezen worden met een highlight aangegeven. De voorleesstem en de leessnelheid zijn naar wens in te stellen.

 

Schrijven

De software werkt als schrijfhulp, voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten. Daarnaast krijgt de gebruiker ondersteuning bij werkwoordvervoegingen.

 

Tekstbegrip

Het programma heeft een uitgebreide woordenboekfunctie. De verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken dragen bij aan het tekstbegrip en verrijken bij schrijven het taalgebruik.

 

Leren

De leerling kan met verschillende kleuren woorden en zinnen markeren en die laten omzetten naar een samenvatting. Ook kan hij of zij de samenvatting beluisteren.

Op wetenschappelijke basis

Verschillende studies tonen aan dat er een significante verbetering van het tekstbegrip is wanneer een zwakke lezer leest met behulp van geavanceerde compenserende voorleessoftware. De software vergroot de zelfstandigheid en draagt bij aan (lees)motivatie en meer schoolplezier.

 

Onderzoek naar de effectiviteit van compenserende software laat positieve effecten zien op de kwaliteit van taken en de snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan daarnaast ook een remediërend effect hebben. De inzet heeft positieve effecten op lees- en spellingniveau, woordbegrip en tekstbegrip.

De meerwaarde van compenserende software

Benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen onze compenserende software?
Lees dan het artikel ‘De meerwaarde van compenserende software’

Ook voor volwassenen

Ook volwassenen met dyslexie of een ander lees- of spellingprobleem kunnen veel baat hebben bij Kurzweil 3000. Ongeveer 5% van de volwassenen heeft een ernstige vorm van dyslexie. Dat levert vaak veel stress op in werksituaties. Het gebruik van een compenserend hulpmiddel zoals Kurzweil kan een positieve invloed hebben op het functioneren van een werknemer.

Lees meer over dyslexie op de werkvloer